Pentuja - Merjayuulian kennel

TULOSSA PENTUJA 

MUSTIA
EMÄ
ISÄ
KELTAISIA

Saanan ja Ripan mustia/keltaisia pentuja odotellaan syntyväksi viikolla 1/2.


Tiedustelut: merjatuulian@gmail.com


PITKÄN TAUON JÄLKEEN

Meille on vihdoin tulossa pentuja. On mennyt lähes neljä vuotta edellisestä omasta pentueestani. Vuosia erilaista epäonnea koirarintamalla, mutta samaan aikaan uuden oppimista omassa elämässä eräopasopintojen merkeissä. Valmistumisen myötä on viimein aikaa pennuille ja Saana-vauvelista on kasvanutkin jo kelpo aikuinen koira ja tuleva äiti-koira.

Samaa emälinjaa siis jatkamme edelleen Saana on linjassani jo seitsemäs emä-koira. Välissä tosin kaksi narttulinjani emää on tullut minulle "tilaustyönä" kasvattinarttujeni jälkeläisenä Niinivuoren kennelistä ( Niinivuoren Musta-Tähti), sekä Korennon kennelistä( Korennon Karkki).

Tulevasta pentueesta odotan hyvän työskentelyinnon omaamia käyttökoiria, jotka soveltuvat metsästykseen tai muuhun harrastukseen, mutta osaavat elää myös perhekoiran elämää. 

PENTUEEN VANHEMMAT

KUVA: TANJA SILTANEN

PENTUEEN  VANHEMMAT


Emä

KORENNON KARKKI " Saana"

Synt. 1.8.2021

Lonkat: A/A

Kyynärpäät: 0/0

Silmät: terveet

KOE: NOU1


MILLAINEN KOIRA ON SAANA?

Kotikoirana Saana on helppo ja mukautuvainen ja nauttii rutiineista. Saana on sisäkoirana rauhallinen  ja tyytyväinen vähään, mutta metsässä tästäkin tyypistä kuoriutuu vauhdikas työskentelijä.  Ruoka on etsimisen jälkeen parasta mitä hän arvostaa. Kotona pitää saada myös päivän hellyysannos aina ennen nukkumaan menoa. Äipän sylissä Saana on "pikkuinen vauva" joka jäi Saanalle lempihommaksi pentuajoista.  Ja hän todellakin tietää tasan tarkkaan, koska se hetki on ? Ei suinkaan aina, mutta silloin kun kysyn;  Onko se Saana äipän pikku vauva? 

Saana on nöyrä ja tunnollinen koira, jolla nenän käyttö, työhalu ja sitkeys ovat omaa luokkaansa. Työskentelytaitoja löytyy itsenäisestä työstä, mutta myös ohjattavuutta löytyy.

Isä

FI JVA, S JVA, N JVA, POHJ JVA

TYÖMIEHEN RIPA " Ripa"

Synt, 20.11.2014

Lonkat: A/A

Kyynärpäät: 0/0

Silmät: Terveet

KOETULOKSET

Mejä:JVA

NOU: Nou1

NOME- B:  2x AVO1, VOI 2

NOWT: AVO2


MILLAINEN KOIRA ON RIPA?

Ripa on vilkas ja iloinen koira, jolla on monta lempinimeä. "Hessu Hopo" ja "Riemuidiootti" ehkä eniten käytettyjä. Se nauttii kaikesta tekemisestä ja onkin mielellään mukana auttamassa kaikessa missä vaan pystyy. Puupinolla ei yksin tarvitse touhuta - puita tuodaan vauhdilla. Myös kaikissa pihatöissä se on aina mukana.

Vaikka vauhtia riittää niin kuitenkin Ripa pystyy rauhoittumaan hyvin. Automatkoista se nauttii oli sitten kyseessä pienet matkat tai satojen kilometrien reissut. Myös sisällä ollaan aivan rauhallisesti ja ladataan akkuja varsinkin metsälenkkeihin, joista se erityisesti pitää.

Metsästys- ja harrastuskoirana Ripa on nimensä mukainen Työmies. Koira on kuuliainen ja se pystyy rauhoittumaan niin treeneissä kuin metsästystilanteissa. Passissa se on äänetön ja seuraa sivulla tilannetta kunnes saa luvan toteuttaa annetun käskyn. Se on myös sitkeä työssään - vaikeat maastot eivät estä sitä saamasta riistaa talteen

Kaikkiaan Ripa on ollut hyvin helppo koira - se on mukautunut helposti kaikkeen mitä vastaan on tullut ja sen miellyttämisen halu on aivan pohjaton.

Teksti: Tuula Svan  (Ripan oma ihminen)Luo kotisivut ilmaiseksi!